Naar hoofdinhoud

Gezichten achter de Bulkenaar

Op deze pagina vind je interviews met verschillende personen die een belangrijke rol spelen binnen de ontwikkeling van De Bulkenaar.

Interview Toine Theunis

Toine Theunis, wethouder ruimtelijke ordening, gemeente Roosendaal:

“Toen in 2019 duidelijk werd dat Bravis één nieuwe locatie zocht om twee vestigingen samen te voegen, hebben wij vrij snel De Bulkenaar naar voren geschoven. Die plek voldoet aan alle eisen van het ziekenhuis én we hebben er de ruimte om een ziekenhuis omringd door natuur te creëren.

De zuidwestkant van Roosendaal ligt gunstig voor iedereen in West-Brabant en via de A58 ben je er zo. Bovendien heb je de voordelen van een stad die ernaast ligt. Er werd al jaren gesproken over de toekomst van Bravis, maar toen dit plaatje werd geschetst voelde ik dat De Bulkenaar heel kansrijk was. Duurzame verstedelijking, noemt de Provincie dit. En die is ook heel enthousiast.

Lees hier het volledige interview

Interview Bianka Mennema

Bianka Mennema, voorzitter raad van bestuur, Bravis ziekenhuis:

“De belangrijkste reden voor Bravis om te verhuizen is dat we één nieuwe plek zochten om onze ziekenhuiszorg bij elkaar te brengen. Waarom is dat nodig? Het werk dat wij doen wordt steeds complexer. De verschillende disciplines die we in huis hebben moeten steeds intensiever samenwerken met steeds geavanceerder apparatuur. Vanuit die behoeftes begon onze zoektocht.

We moeten onze kennis en kunde concentreren op één plek om goede zorg in de toekomst te kunnen garanderen. Die goede zorg verwachten mensen ook, en terecht. Want als patiënt ben je méér dan een aandoening of een ziekte, je bent een mens. Op De Bulkenaar kunnen we vanuit dat brede perspectief werken.

Lees hier het volledige interview

Interview Cees Lok

Cees Lok, wethouder mobiliteit, gemeente Roosendaal:

 Al jarenlang pleit de gemeenteraad voor een betere zuidelijke ontsluiting. Hier werd zelfs al een aantal jaar voor gespaard. De komst van het ziekenhuis op De Bulkenaar is dus niet de enige aanleiding voor het aanleggen van een Verbindingsweg. Maar de timing is erg goed. De zuidelijke ontsluiting van Tolberg, maakt ook dat vanuit Tolberg het ziekenhuis beter bereikbaar wordt. Twee vliegen in één klap dus.

Lees hier het volledige interview

Interview Inge Raaijmakers

Inge Raaijmakers, wethouder welzijn en thuiszorg, gemeente Roosendaal:

De komst van het nieuwe regionale ziekenhuis op De Bulkenaar brengt mooie kansen voor de hele gemeente met zich mee. Zo biedt van een ziekenhuis uiteraard een hoop werkgelegenheid. Maar misschien nog wel belangrijker, biedt de komst van het ziekenhuis in dit gebied een unieke kans om natuur en zorg samen te brengen. Het ziekenhuis wordt namelijk omringt door een landschapspark.

Lees hier het volledige interview