Naar hoofdinhoud

Interview Inge Raaijmakers

Inge Raaijmakers, wethouder welzijn en thuiszorg, gemeente Roosendaal:

 “Een unieke kans om natuur en zorg samen te brengen.”

De komst van het nieuwe regionale ziekenhuis op De Bulkenaar brengt mooie kansen voor de hele gemeente met zich mee. Zo biedt van een ziekenhuis uiteraard een hoop werkgelegenheid. Maar misschien nog wel belangrijker, biedt de komst van het ziekenhuis in dit gebied een unieke kans om natuur en zorg samen te brengen. Het ziekenhuis wordt namelijk omringt door een landschapspark.

Wandelen, fietsen, hardlopen, ontmoeten en uitrusten. Het kan straks allemaal in het mooie, groene park De Bulkenaar. Niet alleen ideaal voor bewoners in de buurt, maar ook voor de patiënten en bezoekers van het ziekenhuis. Het landschapspark is toegankelijk en gastvrij. Het wordt een gebied waar iedereen zich op zijn of haar gemak kan voelen.

Ik kijk uit naar de komende periode, waarin het landschapspark steeds meer vorm gaat krijgen. Ideeën en initiatieven gaan een plek krijgen. Zo komt De Bulkenaar steeds meer tot leven. Nu nog in de vorm van plannen en ontwerpen en vervolgens kunnen we aan de slag met de aanleg! Met als uiteindelijk doel: een prachtig groen landschapspark waarin je naast een innovatief ziekenhuis juist ook veel bloemen, bijen, bomen en andere natuurlijke elementen terugziet. Wanneer je straks door dit park heen loopt kan je alleen maar denken ‘Wauw, wat gaaf dit voor Roosendaal’.