Naar hoofdinhoud

Interview Bianka Mennema

Bianka Mennema, voorzitter raad van bestuur, Bravis ziekenhuis:

“Betere medische zorg op één plek”

“De belangrijkste reden voor Bravis om te verhuizen is dat we één nieuwe plek zochten om onze ziekenhuiszorg bij elkaar te brengen. Waarom is dat nodig? Het werk dat wij doen wordt steeds complexer. De verschillende disciplines die we in huis hebben moeten steeds intensiever samenwerken met steeds geavanceerder apparatuur. Vanuit die behoeftes begon onze zoektocht.

We moeten onze kennis en kunde concentreren op één plek om goede zorg in de toekomst te kunnen garanderen. Die goede zorg verwachten mensen ook, en terecht. Want als patiënt ben je méér dan een aandoening of een ziekte, je bent een mens. Op De Bulkenaar kunnen we vanuit dat brede perspectief werken.

Bovendien besparen we veel geld door de bestaande ziekenhuizen samen te voegen. Je moet je voorstellen, onze gebouwen zijn technisch behoorlijk verouderd. Daarin zouden we sowieso flink moeten investeren. Nu krijgen we de kans een heel duurzaam gebouw neer te zetten dat klaar is voor de toekomst. En in één gebouw hebben we minder medewerkers nodig. Dat is erg fijn, want we komen mensen tekort.

Dat de complexe zorg wordt gecentreerd in Roosendaal, betekent zeker niet dat Bravis verdwijnt uit de regio. Eenvoudige, poliklinische behandelingen brengen we onder bij praktijken, verspreid over West-Brabant. Dus voor kleine ingrepen en behandelingen waarvoor je vaak moet langskomen, kun je veelal in de buurt terecht.

De Bulkenaar wordt een hele mooie plek om te werken, maar ook om te bewegen en te ontspannen in de natuur. Dat zal een actieve leefstijl zeker stimuleren. Bewegen is een aanrader voor bijna alle aandoeningen, zowel om ze te voorkomen als om ervan te herstellen. In die zin is het goed als omringende zorgpartijen ook hun plek vinden in De Bulkenaar. Dan wordt het een sterk statement voor gezondheid.”

Bianka Mennema