Naar hoofdinhoud

Interview Cees Lok

Cees Lok, wethouder mobiliteit, gemeente Roosendaal:

 "De timing is erg goed."

Al jarenlang pleit de gemeenteraad voor een betere zuidelijke ontsluiting. Hier werd zelfs al een aantal jaar voor gespaard. De komst van het ziekenhuis op De Bulkenaar is dus niet de enige aanleiding voor het aanleggen van een Verbindingsweg. Maar de timing is erg goed. De zuidelijke ontsluiting van Tolberg, maakt ook dat vanuit Tolberg het ziekenhuis beter bereikbaar wordt. Twee vliegen in één klap dus.

Die wens voor een betere zuidelijke ontsluiting, die snap ik heel goed. Want er rijdt veel verkeer richting het zuiden. En in het zuidwesten van Roosendaal ligt de wijk Tolberg. Die wijk ligt tussen twee spoorlijnen, dat kan onhandig zijn. Daarnaast is de dichtstbijzijnde oprit naar de snelweg een eind rijden. Waardoor er veel verkeer rijdt over een weg die daar eigenlijk niet geschikt voor is, omdat er ook veel fietsverkeer over gaat, hetgeen de veiligheid niet ten goede komt. Kortom, tijd om daar verandering in te brengen.

Bij de realisatie van de zuidelijk ontsluiting komt natuurlijk veel kijken. Het is ook niet niets. Dat geldt ook voor de omwonenden. Ook voor hen is het een grote verandering. Participatie met inwoners nemen we altijd serieus, en zeker ook bij dit project. Dat is niet meer dan logisch. We vragen omwonenden dan ook om met ons mee te denken. Daarbij is misschien niet alles direct toepasbaar of uitvoerbaar.

We hebben nog een weg te gaan, voordat de weg is aangelegd. Maar ik weet zeker dat we vervolgens allemaal kunnen genieten van een degelijke en nette zuidelijke ontsluiting van Roosendaal.