Naar hoofdinhoud

Overige informatie

Langs de snelweg

Aan de westkant grenst De Bulkenaar aan de snelweg A58 van Bergen op Zoom naar Roosendaal. Er is een op- en afrit bij Wouw/ Wouwse Plantage, maar die vormt geen rechtstreekse verbinding met Roosendaal. De bewoners van zuidelijk Roosendaal kunnen via het centrum of de N262 de snelweg op.

Landschapspark

Het plan voor De Bulkenaar beslaat ongeveer 42 hectare. Daarvan heeft Bravis 12 hectare nodig voor het ziekenhuis en andere zorgverleners. De ambitie is om een groot deel van het gebied als landschapspark in te richten, waarin natuur en recreatie hand in hand gaan. We willen de natuurlijke situatie als leidraad gebruiken voor nieuwe ontwikkelingen.

Gezondheid en preventie

Gezondheid staat centraal in landschapspark De Bulkenaar. Naast het ziekenhuis kunnen andere zorginstellingen aansluiten en de beleving van het gebied wordt ‘groen en gezond’. Het park draagt bij aan positiviteit en herstel: Het nodigt uit om te bewegen en ontspannen.

Aantrekkelijk gebied

De ambitie is om het landschapspark te laten aansluiten bij De Tolberg en het ziekenhuis. Denk aan fiets- en wandelroutes, die worden aangesloten op fietsnetwerk en de F58 snelfietsroute. Recreatieplas de Tolbergvijver zal ook onderdeel worden van het landschapspark. Zo ontstaat een aantrekkelijk gebied voor zowel bewoners van de Tolberg als bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis.