Naar hoofdinhoud

Laatste nieuws

30 resultaten gevonden
20-06-2023

Interview Arwen van Gestel

Arwen van Gestel, wethouder schaalsprong, gemeente Roosendaal: “Dit wordt de groene loper tussen de stad en het platteland”

Lees meer
15-01-2024

Uitkomsten 'Bomen over De Bulkenaar'

Tijdens de 'Bomen over de Bulkenaar' bijeenkomst konden de bezoekers meedenken en hun mening geven over het landschapspark.

Lees meer
02-11-2023

Bomen over De Bulkenaar: Bedankt dat u er was!

Afgelopen zaterdag, 28 oktober, was het zover: Bomen over De Bulkenaar, de veldexcursie. We kijken terug op een geslaagde, informatieve én gezellige dag. We zijn blij dat we met zoveel van jullie van gedachten konden wisselen.

Lees meer
31-10-2023

Bravis op weg naar compact, innovatief en duurzaam ziekenhuis

Het wordt steeds duidelijker hoe het nieuwe Bravis ziekenhuis eruit komt te zien. Het ontwerpteam heeft na het schetsontwerp nu ook het voorlopig ontwerp afgerond. Naast een verdere invulling van de plattegronden zijn de plannen voor onder andere het interieur, de gevelbekleding en de directe omgeving een stuk concreter geworden. Het nieuwe ziekenhuis wordt niet alleen een prettige werkomgeving, maar ook een duurzaam gebouw met veel aandacht voor digitale zorg. Daarnaast zijn op het terrein mogelijkheden voor ketenpartners.

Lees meer
30-01-2023

Nieuwbouw Bravis ziekenhuis in ontwikkeling

Achter de schermen is hard gewerkt aan het ontwerp van het nieuwe Bravis ziekenhuis. Nadat het Programma van Eisen was afgerond, is het ontwerpteam gekozen. Het nieuwe ziekenhuis van Bravis wordt ontworpen door architectencombinatie Team aan de Schie, dat bestaat uit Vakwerk Architecten en cepezed. Zij doen dat samen met ingenieursbureau Deerns.

Lees meer
Interactieve kaart De Bulkenaar
05-02-2021

De interactieve kaart: dé plek om uw ideeën te delen

“Ik zou het echt fantastisch vinden, dat als we over vijf jaar weer langskomen, dat mensen dan zeggen: ‘het is óns park geworden’,” aldus Bart Brands, landschapsarchitect bij Karres en Brands. Zijn visie is om het landschapspark te ontwikkelen samen met de inwoners van Roosendaal en gebruikers van het gebied. Wat ziet ú graag terug in het landschapspark? Om uw ideeën, voorstellen of initiatieven eenvoudig te kunnen delen, staat nu de interactieve kaart van De Bulkenaar live. Bart Brands: “Denk eens na over ‘wat zou ík kunnen betekenen voor zo’n park’. Ik ben op zoek naar de mensen die mee willen doen, zodat we dit park samen kunnen gaan maken gedurende komende jaren. ‘Wegens aanleg geopend’, noemen we dat.” De gemeente Roosendaal, Bravis ziekenhuis en Karres en Brands nodigen u van harte uit mee te denken, van wilde fantasieën tot concrete voorstellen. Deze kunt u delen op de interactieve kaart op deze site. Reageer ook gerust op ideeën die u tegenkomt op de kaart. Wat wilt u graag terugzien in De Bulkenaar? Op deze manier maken we van De Bulkenaar uw park.

Lees meer
10-03-2023

Bravis presenteert eerste schetsen nieuwbouw

Bravis gaat een nieuw ziekenhuis bouwen op De Bulkenaar in Roosendaal. De afgelopen maanden hebben zij hard gewerkt aan het schetsontwerp. Hierin zijn de hoofdvorm en de hoofdindeling van het ziekenhuis bepaald en is gekeken hoe het gebouw in de omgeving past. Het schetsontwerp wordt op maandag 6 maart gepresenteerd aan omwonenden van De Bulkenaar en overige belangstellenden.

Lees meer
08-04-2022

Ter inzage: bestemmingsplan, exploitatieplan en besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Vanaf 4 april tot 16 mei liggen er een aantal stukken ter inzage.

Lees meer
22-03-2022

Volgende mijlpaal voor De Bulkenaar bereikt

Tijdens de vergadering van 10 februari heeft de Roosendaalse gemeenteraad unaniem ingestemd met het bestemmingsplan De Bulkenaar. Dit bestemmingsplan is de nadere uitwerking van de gebiedsvisie.

Lees meer
21-10-2021

Terugblik op onze aanwezigheid op het Festival der Mogelijkheden 

Vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober was Bomen over De Bulkenaar aanwezig op het Festival der Mogelijkheden. Het festival vond plaats in KaaiDuurzaam, de nieuwe ontmoetingsplek voor duurzame ideeën over Roosendaal. We kijken terug op een waardevol en vooral persoonlijk evenement: eindelijk konden we elkaar persoonlijk ontmoeten en live met elkaar van gedachten wisselen.

Lees meer
23-12-2021

Mijlpaal voor De Bulkenaar

Het college van burgemeester en wethouders heeft het bestemmingsplan ‘De Bulkenaar’ ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Dit bestemmingsplan is de nadere uitwerking van de gebiedsvisie. De gemeenteraad neemt naar verwachting op donderdag 27 januari 2022 hierover haar besluit.

Lees meer
06-10-2021

Ontmoet De Bulkenaar op het Festival der Mogelijkheden

Op het Festival der Mogelijkheden maakt u kennis met mogelijkheden om duurzaam te leven en ondernemen. Lokale, duurzame bedrijven en de nieuwste innovaties komen samen. De ideale kans om te Bomen over De Bulkenaar! Wij zijn er: de gemeente, Bravis én landschapsarchitect Karres & Brands, die een fraaie maquette van het landschapspark presenteert. Iedereen is welkom op zaterdag 16 oktober, tussen 13 en 17 uur.

Lees meer
23-02-2022

Interview Leo Simons

Leo Simons, manager bedrijfszaken Bravis ziekenhuis “Een nieuw ziekenhuis bouw je nooit alleen”

Lees meer
29-07-2021

Voorlopig ontwerp De Bulkenaar

Er wordt hard gewerkt aan de plannen voor het landschapspark De Bulkenaar. De plannen die we tot nu toe hebben gemaakt leest u in het voorlopig ontwerp.

Lees meer
18-11-2021

Gemeente Roosendaal en Bravis ondertekenen anterieure overeenkomst

Het Bravis ziekenhuis en gemeente Roosendaal werken samen hard aan de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe regionale ziekenhuis op De Bulkenaar. De nodige afspraken hiervoor zijn vandaag vastgelegd in een anterieure overeenkomst.

Lees meer
25-01-2022

Bravis eerder in compleet nieuw ziekenhuis

Het Bravis ziekenhuis werkt hard aan de zorg van de toekomst. Een werkwijze waarbij de regie bij de patiënt ligt, zorg dicht bij huis wordt geleverd, intensief wordt samengewerkt en technische en digitale ontwikkelingen worden benut. Ondertussen is Bravis ook op weg naar een nieuw ziekenhuisgebouw. Besloten is om dit gebouw niet in twee fasen, maar in één keer te bouwen. Hierdoor wordt de gewenste eindsituatie twee jaar eerder dan gepland bereikt en zitten patiënten en medewerkers sneller in een compleet nieuw ziekenhuis.

Lees meer
30-11-2020

Raadswerkgroep helpt raad bij besluiten over Bravis ziekenhuis

Begin maart 2020 is een raadsbegeleidingswerkgroep ‘Bravis’ gestart. Alle raadsfracties zijn in deze werkgroep vertegenwoordigd. De werkgroep helpt de raad (informeel) bij het besluitvormingsproces over het nieuwe Bravis ziekenhuis in Roosendaal.

Lees meer
06-01-2021

Uw vragen beantwoord

In eerdere communicatie en via de video’s vroegen we u uw vragen te stellen. Er zijn veel vragen binnengekomen en aangezien de antwoorden voor een grote groep interessant kunnen zijn, vindt u deze via de knop onder deze tekst. De komende tijd wordt deze lijst steeds aangevuld met nieuwe vragen die binnenkomen. Is uw vraag nog niet beantwoord? Stel hem gerust via Bulkenaar@roosendaal.nl.

Lees meer
Talkshow Bomen over De Bulkenaar
15-12-2020

Geannuleerd: Bomen over De Bulkenaar

De live talkshow van 15 december gaat niet door vanwege de aangescherpte maatregelen rondom het corona-virus.

Lees meer
08-12-2020

Live online talkshow

Wil je meer weten over de ontwikkeling van het gebied? Denk mee en kijk naar naar de live talkshow "Bomen over De Bulkenaar" op dinsdag 15 december om 19:30 uur.

Lees meer