Vanaf maandag 1 februari ligt het voorontwerpbestemmingsplan voor het landschapspark De Bulkenaar zes weken lang ter inzage.
Op 18 december 2020 heeft Bart Brands toelichting gegeven over het ruimtelijk casco in dit interview. In een animatie is te zien hoe deze tot stand is gekomen en wordt deze toegelicht. Het zogenaamde groeidocument is een uitgebreide toelichting op het ruimtelijk casco. Hierin staat stap voor stap de ontwikkeling van het landschap uitgelegd en hier worden dan ook te zijner tijd de toekomstige stappen aan toegevoegd. Zo wordt de aanpak en ontwikkeling zichtbaar.
“Ik zou het echt fantastisch vinden, dat als we over vijf jaar weer langskomen, dat mensen dan zeggen: ‘het is óns park geworden’,” aldus Bart Brands, landschapsarchitect bij Karres en Brands. Zijn visie is om het landschapspark te ontwikkelen samen met de inwoners van Roosendaal en gebruikers van het gebied. Wat ziet ú graag terug in het landschapspark? Om uw ideeën, voorstellen of initiatieven eenvoudig te kunnen delen, staat nu de interactieve kaart van De Bulkenaar live. Bart Brands: “Denk eens na over ‘wat zou ík kunnen betekenen voor zo’n park’. Ik ben op zoek naar de mensen die mee willen doen, zodat we dit park samen kunnen gaan maken gedurende komende jaren. ‘Wegens aanleg geopend’, noemen we dat.” De gemeente Roosendaal, Bravis ziekenhuis en Karres en Brands nodigen u van harte uit mee te denken, van wilde fantasieën tot concrete voorstellen. Deze kunt u delen op de interactieve kaart op deze site. Reageer ook gerust op ideeën die u tegenkomt op de kaart. Wat wilt u graag terugzien in De Bulkenaar? Op deze manier maken we van De Bulkenaar uw park.
We kunnen ons voorstellen dat u graag meer wil weten over de status van de ontsluiting van De Bulkenaar en de wijk Tolberg. Alle voorbereiding is gedaan volgens een zorgvuldig proces met verschillende partijen met expliciete expertises. Dat heeft geresulteerd in een zogenaamde viltstiftenkaart die is gebaseerd op verkeerstechnische en milieutechnische randvoorwaarden. Deze laat zien dat is gekozen voor de zuidelijke ontsluiting van Tolberg, in combinatie met de voorgenomen ondertunneling van spoorlijn Roosendaal-Antwerpen. Op basis hiervan gaan we het gesprek met elkaar aan waarbij duidelijk de kaders van de mogelijkheden aangegeven zullen worden. Het meedenken zal vooral gaan over hoe de wegen binnen het landschap hun plek gaan krijgen, de zogeheten landschappelijke inpassing. Voor het participatietraject worden (zes) afzonderlijke groepen van omwonenden betrokken. Uiteindelijk zullen de verschillende wensen worden vertaald naar een landschappelijk goed ingepaste weg waarbij we ook zullen motiveren waarom wensen wel of niet worden verwerkt. De planning is om de verbindingsweg Tolberg eind 2025 gerealiseerd te hebben. De zuidelijke ontsluiting van Tolberg gebaseerd op verkeerstechnische en milieutechnische randvoorwaarden.
Vanaf 8 februari ligt de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD)voor het Omgevingseffectrapport (OER) Omgevingsvisie Roosendaal gedurende vier weken ter inzage. Deze notitie is opgesteld voor de gehele gemeente Roosendaal. U kunt op deze notitie reageren.
In eerdere communicatie en via de video’s vroegen we u uw vragen te stellen. Er zijn veel vragen binnengekomen en aangezien de antwoorden voor een grote groep interessant kunnen zijn, vindt u deze via de knop onder deze tekst. De komende tijd wordt deze lijst steeds aangevuld met nieuwe vragen die binnenkomen. Is uw vraag nog niet beantwoord? Stel hem gerust via Bulkenaar@roosendaal.nl.
De live talkshow van 15 december gaat niet door vanwege de aangescherpte maatregelen rondom het corona-virus.
Wil je meer weten over de ontwikkeling van het gebied? Denk mee en kijk naar naar de live talkshow "Bomen over De Bulkenaar" op dinsdag 15 december om 19:30 uur.
Het voorontwerp-bestemmingsplan voor De Bulkenaar wordt later dan gepland in procedure gebracht.
In juni hebben we, de gemeente Roosendaal en Bravis ziekenhuis, een landschapsarchitect geselecteerd voor De Bulkenaar: Karres en Brands, een gerenommeerd bureau op het gebied van landschapsarchitectuur en stedenbouw.
In het zorglandschap vind je straks de beste medische zorg in het nieuwe Bravis, gelegen in een omgeving van prachtige natuur om lekker in te bewegen of te ontspannen. Of je nu zorg nodig hebt, zorg verleent, beweging of ontspanning zoekt: iedereen zal zich thuis voelen in De Bulkenaar. Dát is de ambitie.
Begin maart 2020 is een raadsbegeleidingswerkgroep ‘Bravis’ gestart. Alle raadsfracties zijn in deze werkgroep vertegenwoordigd. De werkgroep helpt de raad (informeel) bij het besluitvormingsproces over het nieuwe Bravis ziekenhuis in Roosendaal.